Haber

Trending:


Ayça Kaya Soframıza şifa getiriyor

Yemeklerimize kattığı farklı lezzetlerin yanı sıra sarımsağın saymakla bitmeyen birçok sağlık faydası var. Örneğin probiyotik bir besin olduğu için bu özelliğiyle bağırsak florasının düzenlenmesinde ve sindirim sisteminin iyileştirilmesinde rol oynar. Şimdilerde taze sarımsağın da mevsimi. Salatalarımıza doğrayarak bolca C vitamini ve lif alabiliriz.


Hayvan tedavisinde bilinçsiz antibiyotik kullanımı insan sağlığını da olumsuz etkileyebilir

Prof. Dr. Yarsan, bilinçsizce verilen antibiyotiğin hayvanlarda da direnç geliştireceğini ve hastalığı tedavi etmeyeceğini belirterek, "Dirençli bakteriler de o canlıyla temas eden ya da ürünlerini tüketen insanlara geçebilir." dedi.


Sinüziti olanlar yüksek basınç uyguluyor! Sürekli silmek zararlı

Alerji ya da soğuk algınlığı dolayısıyla sürekli burnunuzu silmek istiyorsanız haberimiz tam size göre. Burnunuzu silerken isterken sağlığınızdan olmamak için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. İşte detaylar!


’Artçı inmelerden korunmak için tuz ve doymuş yağlardan uzak durulmalı’

Artçı inmelerden korunmanın yollarına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Emre Çevik, “Artçı inmelerden korunmanın anahtarının, birincil inme risk faktörlerini yönetmek ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmektir. Dengeli bir diyet benimseyin. Bol miktarda meyve, sebze, tam tahıllar ve sağlıklı yağlar tüketin. Tuz ve doymuş yağ alımınızı sınırlayın” dedi.


Sarımsağı bütün bütün hap gibi yutan var! Meğer yanlış biliyormuşuz, ezmek gerekiyor

Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak, trend videolara göre bütün tüketildiğinde daha faydalı olduğu söyleniyor. Bu sayede hem kokusu yayılmıyor hem de vücudu içeriden iyileştirmeye başlıyor. Ancak sarımsağın içerisindeki bazı bileşenler çiğnemediğinizde açığa çıkmıyor. İşte detaylar.


Gastroözofageal reflü hastalığı nedir ve nasıl tedavi edilir?

Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Salih Boğa, gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) ve yenilikçi tedavi yöntemi hakkında merak edilenleri anlatıyor.


Kadın çalışanlara sağlık taraması

DÜZCE(İHA) – Düzce Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından fabrikalarda kadın çalışanlara kanserin risk faktörleri anlatıldı sağlık taraması yapıldı.


Lökoplakia : Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı Işaretleri

Özet Ağızda kalınlaşmış olarak ortaya çıkan lezyonlar, sürülemeyen beyaz lekeler. Belirtiler Yeni, şiddetli veya sürekli belirtiler yaşıyorsanız bir sağlık hizmeti sağlayıcısıyla iletişime geçi. Aşağıdaki özelliklerden herhangi birine sahip olabilecek ağız lezyonları: Sürtünemeyen yamalar Ağırlıklı olarak beyaz, ama aynı zamanda gri, sarı veya kırm...


"Salmonella, klozet içinde 7 haftaya kadar kalıyor": Tuvaletler ne sıklıkla temizlenmeli?

Tuvaletler ne kadar mikroplular? Tuvaletlerimizi, banyolarımızı ve kendimizi mümkün olduğunca dışkıdan uzak tutmak için ne yapabiliriz?


Ekmek buzdolabında saklanır mı?

Ekmeğin saklama koşulları merak ediliyor. Birçok kişi ekmeği buzdolabında, dışarda veya buzlukta saklıyor. Peki ekmek en sağlıklı şekilde nerde saklanır?


Sigara içerken saçları alev alan kadın feci şekilde can verdi

ABD'de 46 yaşındaki Tracy Ann Gardiner, mutfakta sigara içerken peruğu tutuştu. Gardiner can havliyle yatak odasına giderken, saç eklerinden damlayan parçalar yatağına kıyafetlerine düşünce yangın çıktı. Alkollü olan Gardiner, yangında hayatını kaybetti.


Uzmanlar yüzyılın salgını obezite hakkında uyardı: Türkiye Avrupa'da birinci sırada

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker "Yüzyılın Salgını: Obezite" temalı sempozyumun açılışında obezite hastalığı hakkında konuştu


‘Obezite, psikolojiyi olumsuz etkiliyor’

Obez kişilerin psikolojik ve ruhsal huzur açısından risk altında olduklarını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Recep Aktimur, “Birçok hastamız bu dönemlerde kilo almakta ve yaşanılan sorunlar nedeniyle kilo verememektedir. Bu kişilerde ilerleyen dönemde obezite ve psikolojik sorunlar iç içe geçmekte ve birçok hastamızda iş ve sosyal yaşamda ciddi bozulmalar görülmektedir” dedi.


Enyhítenek az abortusztövényen Dániában

Ultrahangfelvétel


Kuş gripli ineklerin sütüne karıştı! Sütünü içen kediler hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) halk sağlığı kurumu CDC; 30 Nisan tarihli raporunda ABD’ye 2021 yılında giren patojenik kuş gribinin (H5N1) Kansas ile Teksas eyaletinde büyük baş hayvanlarda başlayan kuş gribi, çiftliklerde çiğ süt içen kedilerin ölmesine neden oldu. ABD kurumları, kuş gribinin türler arası bulaştığına dikkat çekerek bir dizi önlem aldıkları açıkladılar.


Fast food arttı, ağız ülseri yayıldı! Bu tohumu çiğneyen şanslı, anında yok oluyor

Beslenme farklılıları, ağız ülseri şikayetlerini geçtiğimiz yıllara göre artırdı. Özellikle fast food yiyeceklerin neden olduğu bakteriler ağız içinde diş etlerine adeta saldırıyor. Ancak ağız ülserini geçirmek için bu bitkinin tohumu öneriliyor.


Obezite, bağırsak kanseri riskini artırıyor

Tıbbi Onkolog Doç. Dr. Ahmet Özveren, obezite ve alkolün genç yetişkinler arasında bağırsak kanseri oranlarının artmasına neden olduğunu söyledi. Bu tespitin, önemli bir kanser dergisinde yer alan araştırma sonuçlarıyla ortaya koyulduğunu belirten Doç. Dr. Özveren, “Bu tespit Avrupa'da yapılmış olsa da sonuçları itibariyle toplumun uyarılması, aşırı kilo ve alkol tüketimine dikkat çekilmesi açısından önemli” dedi.


Kontrolsüz pilates ve yoga yatağa düşürüyor! 'Yaralanıp başvuran hastalar var'

Gerek vücudumuzun genel sağlığı gerekse kilo vermek amacıyla yapılan çevrimiçi egzersizler, kontrolsüz olduğunda fayda yerine zarar verebiliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Işıl F. Kartaloğlu, çevrimiçi, kontrolsüz egzersizin yol açabildiği sorunları anlattı.


Sıtma 24 saat içinde tedavi edilmeli

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Uluğ, son dönemde daha yaygın görülmeye başlanan Sıtma hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirdi.


Bu hastalık sessiz katil! İlk belirti ayaklarda, egzersiz yapın

Şeker hastalığı vücutta sinsice ilerleyebilir. Şeker hastalığının belirtileri var. Kapanmayan yaralar, açlıkta el ve ayak titremesi bunlar arasında yer alıyor. İşte detaylar...


Sezaryen, bebek için daha az riskliyken normal doğumda anne daha hızlı toparlanıyor

Çoğu anne adayı için doğum şekline karar vermek zorlu bir süreç olabiliyor. Her iki doğum yönteminin de avantaj ve dezavantajları olduğunu söyleyen Op. Dr. Funda Öztürk, normal veya sezaryen doğum kriterlerini anlattı. Sezaryenin bebek için daha az riskli olduğunu belirten Op. Dr. Funda Öztürk, “Normal doğumda anne daha hızlı toparlanır” dedi.


Azmiyle herkese örnek oluyor!

Erzincan’da geçirdiği kaza sonucu omurilik felci olan ve yaklaşık 500 gün hastanede yatan Suat Can, tedavi gördüğü mesleki rehabilitasyon merkezinde öğrenmiş olduğu filografi sanatı ile hastalığının tedavi sürecini hızlandırarak hayata yeniden tutundu.


Dünya'nın manyetik alanının zayıflaması, kompleks yaşamın gelişimini sağlamış olabilir

Araştırmacılar, 591 ila 565 milyon yıl önce Dünya’nın manyetik alanının zayıflamasının, hidrojen iyonu seviyesini azaltarak kompleks yaşamın gelişimine yardım etmiş olabileceğini belirtti.


Baharı mutlu geçirmenin formülü açıklandı!

Kış aylarında serotonin hormonunun azalabildiğine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, Baharın gelmesiyle uygulanacak dengeli bir beslenme modeli ile mutluluk hormonunun artabileceğini belirtti.Köleoğlu, “Triptofan, Omega-3 yağ asitleri, magnezyum, B3 vitamini, folik asit ve antioksidanlar açısından zengin besinlerle beslenerek mutluluk hormonlarımızın düzeylerini artırabilir ve baharın keyfini çıkarabiliriz” dedi.


Bu bakla 10 kutu kolejene bedel! Cildi sıkılaştıran ve güzelleştiren besin

Bezelye doyurucu ve güzelleştiren bir baklagil. Bezelye zayıflatıyor, tok tutuyor. Peki bezelye faydaları neler?


Bu meyve böbrek taşlarını söktürüyor! Hafıza ve beyin işleyişi bu besinden soruluyor

Kızılcık meyvesi, hem ekşi hem de acı türlere sahip olan kırmızı besindir. Genellikle kurutulmuş veya meyve suyu şeklinde tüketilir ancak, nadiren de olsa çiğ olarak yenilir ve reçellerde kullanılır. Sonbahar mevsiminde hasat edilir ve yaban mersiniyle aynı aileden gelmektedir. İşte detaylar...


Yüksek numaralı ya da gözü lazer için uygun olmayan hastalara alternatif çözümler

Hafif ve orta düzey refraktif kusurların düzeltilmesinde Excimer Laser (göz çizdirme) yönteminin kullanılabildiğini ancak yüksek numaralarda bu işlemin yapılamadığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Lütfi Seyrek, özellikle yüksek numaraların düzeltilmesinde ve yapısı lazere uygun olmayan kişilere göz içi fakik lens (GİL) uygulaması önerildiğini söyledi.


Boğazınızda gıcıklanma varsa, dikkat! Nedeni reflü olabilir

Özellikle yemeklerden sonra 'Göğsüm yanıyor', “Ağzıma acı su geliyor', “Boğazımda gıcıklanma oluyor” diyorsanız, bu yakınmalarınızın nedeni reflü olabilir. Zira ülkemizde her 5 kişiden 1’inde görülen reflünün başlıca belirtileri mide yanması, göğüs ağrısı, yutma zorluğu ve geğirme olarak sıralanıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Şişman, tedavi edilmezse reflünün ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekiyor.


Sabah kahveye 1 kaşık ekleyin! Şişkinlik ve gaz şikayetlerini anında kesiyor

Şişkinlik ve gaz problemleri gün içerisinde birçok insanın hayatını kabusa çevirebiliyor. Ancak kullanacağınız tek bir baharat gününüzü büyük ölçüde kurtarabilir. İşte şişkinlik ve gaz problemlerini ortadan kaldıran tarçının faydaları.


Hipertansiyon hastaları için ilaçsız tansiyon düşürme teknikleri!

Yüksek tansiyon kalbi zorlar. Günlük hayatta tansiyonu düşürmenin birçok yolu var. Peki yüksek tansiyona ne iyi gelir?


Dünyaca ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz'den gençlere "bel çevrenizi inceltin" uyarısı

ABD'de yaşayan dünyaca ünlü Türk kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, kilo kaybından ziyade bel çevresine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Kişinin boyu ne kadarsa bel çevresi ölçüsünün onun yarısından az olması gerekiyor." dedi.


Sedef Batı Bağırsak kanseri çok yavaş ve sinsice ilerliyor | Önce reflü sandılar sonra 6 aylık ömür biçtiler

İngiltere'de yaşayan 34 yaşındaki Sophie Louise Wright, bağırsaklarından polip aldırdıktan sonra yaşadığı ağrılar nedeniyle doktora gitti. Doktorlar da yaşadığı sorunların reflüden kaynaklandığını söyledi. Şimdi ise ölümcül bağırsak kanseri nedeniyle altı aylık ömrü kaldığı öğrendi. Önce Sophie'nin hastalık süreci boyunca yaşadıklarını dinleyelim sonra da Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral'den bağırsak kanseri ve korunma yolları...


Alerji nedeni olabilir: Evlerdeki hapşırmayı tetikleyen eşyalar

Alerji nedeni olabilir: Evlerdeki hapşırmayı tetikleyen eşyalar


Sıcaklıkların artmasıyla vakalar görülmeye başlandı! Kırsal alanlarda yaşayanlara dikkat

Havaların ısınmasıyla birçok ilde Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış yaşandığını ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Güler Delibalta, kırsal alanlarda dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Delibalta, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne neden olan keneler kırsal kesimlerde daha fazla risk oluşturuyor' dedi.


Reflü yaşayanlar dikkat: 8 besinle mide yanması azaltılabilir

Özellikle asidik turunçgiller ve yüksek yağlı yemekler nedeniyle yaşanan mide yanması, bazı besinlerle hafifletilebilir.


Faydaları saymakla bitmiyor: Kuşkonmaz nedir?

Son dönemde popüler hale gelen kuşkonmaz, insan sağlığı için pek çok açıdan faydalı bir sebze


Dünyayı kirletiyorlar! Gazlı içecek çevreyi de zehirliyor

Obezite, diyabet gibi sağlık sorunlarına neden olan gazlı içeceklerin ambalajları da doğayı etkiliyor. Bu ambalajların dünyada en çok plastik kirliliğine sebep olan ürünler olduğu ortaya çıktı.


Eczacılardan "bilinçli vitamin kullanımı" uyarısı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, yazılı açıklamasında, özellikle büyükşehirlerde kapalı alanlarda çalışma, zaman yönetimi ve stres yönetimi zorlukları nedeniyle, vitamin takviyelerinin çok sayıda kişi tarafından kullanıldığına dikkati çekti. Kontrolsüz kullanılan ve güvenilir olmayan kaynaklardan alınan vitaminler...


Süper antioksidan besini ıspanaktan 10 kat fazla güçlü! Bu baharat toksin temizliyor

Sumak baharatı çok seviliyor. Antioksidan bakımından çok zengin. Sumak baharat olarak kullanılır. Peki sumak faydaları neler?


Ömrünüze ömür katacak 5 adım! Hasta eden genleri imha eden o yöntem

Günümüzde, genetik faktörlerin yaşam süresini etkilediği bilgisi yaygınlaşsa da sağlıklı bir yaşam tarzının bu riskleri nasıl dengeleyebileceği giderek daha fazla araştırılıyor. Son çalışmalar, genetik olarak daha kısa bir yaşam riskine sahip olsanız bile, sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinerek yaşam sürenizi önemli ölçüde uzatabileceğinizi göstermektedir.


Makarnayı daha sağlıklı hâle getirmenin 5 yolu

Diyetisyenlere göre makarnayı daha sağlıklı hâle getirmek mümkün. İşte 5 püf noktası...


Motorcular Fragman

Motorcular Fragman


Kemik Erimesine Karşı Uyarılar

İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Durmuş Özkul, kemik erimesine karşı alınabilecek önlemleri anlattı. Beslenme düzeni, egzersiz ve güneş ışığı önemli faktörlerdir. Kemik erimesinin belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verildi.


Çocuklarda son 32 yılda 4 katına çıktı! Tablet ve telefon kullanımı da nedenler arasında

Dünyada 159 milyon çocuk obeziteyle savaşıyor. Tıp dergisi Lancet'te yayımlanan 2022 verilerine göre çocuklarda ve ergenlerde obezite oranı 1990'dan bu yana dört katına çıktı. Dünya Sağlık Örgütü obezite haritası ise Türkiye’nin yüzde 66.8’lik bir oranla Avrupa’nın en obez ülkesi olduğunu ortaya koydu. Ülkemizde ve dünyada çocuklarda görülen aşırı kilolu ve obez olma durumu önemli bir sağlık problemi haline geldi. Uzman Diyetisyen Elif Bilgin...


Bu besinler çocuk sahibi olma şansını artırabilir

Doğurganlığı etkileyen önemli faktörlerden birinin beslenme olduğunu söyleyen Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu, "Kadınlar hayatı boyunca oluşacak tüm yumurta sayısı genetik olarak belirlenmiş olarak dünyaya gelirler. Ancak yumurtalarının kalitesini iyileştirmek ve bunu yaparak doğal olarak gebe kalmayı kolaylaştırmak için atabilecekleri adımlar var” açıklamasında bulundu. İşte gebelik planlayanların uzak durması ve tüketmesi gereken besinler.


Düşük alkol tüketiminin sağlığa yararlı olduğu iddiası “istatistiksel illüzyon”

Yeni araştırmalar, düşük miktarda alkol tüketiminin sağlığa yararlı olduğu yönündeki bilimsel çalışmaların yanıltıcı olduğuna dikkat çekti.


D vitamini eksikliği olanlar dikkat: Kansere karşı koruma sağladığı tespit edildi

Bilim insanları, yağlı balıklarda da bulunan en önemli vitaminlerden biri olan D vitamininin, kansere karşı bağışıklık sağladığını ortaya koydu.


Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Akbulut: "Ülkemizde her yıl ölen 460 bin kişinin yüzde 37’si kalp damar hastalığından hayatını kaybediyor "

Dünyada her yıl 18 milyon insanın kalp damar hastalığından hayatını kaybettiğini belirten Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akbulut, "Ülkemizde her yıl ölen 460 bin kişinin yüzde 37’si kalp damar hastalığından hayatını kaybediyor" dedi.


Kolanın adı çıkmış ama... Meyve suyu zararlı mı?

Kola zararlı asidik bir içecek. Birçok kişi koladan bu nedenle uzak duruyor. Peki meyve suları faydalı mı?


“Yaza formda girmek için haftada 150 dakika yürüyün”

Yaz mevsimine formda girmek adına şimdiden dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Melike Aslıhan Kara, “Su içmeyi ihmal etmeyin, günde ortalama 2-2.5 litre su içme hedefinize mutlaka ulaşın. Hareketinizi artırın ve haftalık minimum 150 dakika egzersiz süresini hedefleyin. Bilimsel olmayan diyetlerden uzak durun. Tükettiğiniz meyvelerin porsiyon miktarına dikkat edin. Probiyotiklerin gücünden faydalanın” dedi.